Így nézd meg egyszerűen, mire keresve és mennyien találják meg a szálláshelyed weboldalát!

Mutatunk egy egyszerű és ingyenes módot arra, hogy tudod megnézni, hogy milyen kulcsszavakra keresve és mennyien nézik meg szálláshelyed weboldalát.
A Google Search Console egy egyszerű analitikai eszköz, amivel keresőszavakat tudsz megnézni
A Google Search Console egy egyszerű analitikai eszköz, amivel keresőszavakat tudsz megnézni, illetve az oldalaid indexelését kérvényezni.
Szállásadó ügyfeleink körében gyakori kérdés felénk, hogy hogy lehet előrébb kerülni a Google kereső találati listáján.

A Google egyre jobb módja annak, hogy közvetlen foglalásokat szerezz egy weboldallal, köszönhetően a Google Cégem, Térképek és Travel megoldásoknak, illetve annak, hogy tudatosabb szálláskeresők a szállásközvetítőn talált szálláshelyeket meg szokták keresni, jobb árakat remélve.

A Google rangsorolás és az arra való optimalizálás (SEO – Search Engine Optimization) egy meglehetősen bonyolult, sok összetevős téma, így ezt egy későbbi cikkben fejtjük majd ki. Addig is itt egy rövid tipp arról, hogy hogy nézd meg, hogy mennyien találnak rá magánszálláshelyedre, és milyen keresőszavakra.

Google Search Console

A Google Search Console a Google saját eszköze a kereséssel kapcsolatos analitikákhoz. Teljesen ingyenesen használhatod, mindössze két dolgora van szükséged:

 1. Google-fiók
 2. Tulajdon igazolása

Tulajdon igazolása

Természetesen a használathoz igazolnod kell, hogy a tiéd a weboldal. Ehhez szükséged lesz a hozzáférésre a domain szolgáltatódnál lévő fiókodhoz, ahol a kérdéses domain van.

 1. Vidd végig a regisztrációt a Google Search Console-on találtaknak megfelelően (ha van már Google fiókod, sokkal egyszerűbb és gyorsabb lesz a folyamat)
 2. Add hozzá a tulajdont (a domained, www nélkül)
 3. Másold ki az értéket a TXT rekordhoz (ezt fel fogja ajánlani a Search Console felülete)
 4. Lépj be a fiókodba a domain szolgáltatódnál
 5. Keress egy DNS rekordok szerkesztéséhez hasonló menüpontot (szolgáltatónként eltérő helyen és néven lehet, de a DNS és/vagy zóna szavakat tartalmazza a menüpont neve)
 6. Adj hozzá egy TXT típusú rekordot (a domain nevedet "www." nélkül add meg)
 7. Értéknek add meg a Google-től kimásolt értéket, és mentsd el
 8. Ezzel igazoltad, hogy tiéd a domain, és egy kis idő múlva már el kell kezdenie működni
A tulajdon igazolásának több módja is van, amihez egy magyar nyelvű szöveges súgó érhető el itt.

Milyen keresőszavakra találják meg a szálláshelyedet?

A Search Console felületén az Overview menüben maradva az oldal tetején fogsz látni egy dobozt, benne egy villanykörte ikonnal, jobb oldalt pedig egy Search Console Insights gombbal.

A gombra kattintva egy egyszerű felületen találod magad, ahol látszik, hogy az elmúlt 28 napban hogy alakult a keresésből érkező látogatóid száma.

Az ez alatt lévő szekcióban a legjobban növekvő eléréssel rendelkező oldalaid listázódnak, kiegészítve a keresőszavakkal, amikkel az adott oldalt megtalálják.

Még lejjebb tekerve pedig az elmúlt 28 napban az abszolút legtöbb látogatót elérő oldalaid listázódnak.

Legalul pedig a legtöbb kattintást hozó keresőszavaid találhatók a klikkek számával, illetve az átlagos helyezéssel az adott keresőszóra. (A példában a valós keresőszavakat elrejtettük.)

Felkerülés a Google találati listára

Ha új weboldalad van, vagy új tartalmad van a szálláshelyed weboldalán, akkor a Google Search Console felületen egyszerűen kérvényezheted az oldalaid indexelését, amivel a legfrissebb verzió fog felkerülni a Google találati listájára.

Ha Appartman weboldalad van, mi kérvényezzük a generált foglalási link indexelést, viszont az egyedileg hozzákapcsolt domain indexelését csak te tudod kérvényezni, mint a domain név tulajdonosa
 1. Az Search Console-on legfelül található keresőbe írd be a kérdéses domaint (https://szallashelydomain.hu formátumban)
 2. A Google lekéri az adatbázisából az oldalaid adatait
 3. Felül azt fogod látni, hogy jelenleg milyen állapotban van az indexelés
  1. Ha nincs fent a Google-ön az adott oldal, akkor “URL is not on Google” állapotot fog mutatni – nyomd meg a Request indexing gombot
  2. Ha fent van a Google-ön az adott oldal, akkor a felület “URL is on Google” állapotot fog mutatni zölddel
Minden aloldalt külön kell kérvényezni, amit szeretnél megjeleníteni a Google-ön. A kérvényezés ellenére van egy átfutási ideje az indexelésnek, ami sok tényezőtől függ, de ha szerencsés vagy, pár óra alatt megvan.

Szallasadok.com

Szállásadók Szakmai Közössége Tudástár

Szallasadok.com

Szuper! Sikeres regisztráció.

Üdv újra itt! Sikeresen bejelentkeztél.

Sikeresen regisztráltál ide: Szallasadok.com.

Success! Check your email for magic link to sign-in.

Szuper! Your billing info has been updated.

Your billing was not updated.