7 ok, amiért nem hoz elég vendéget a weboldalad

7 ok, amiért nem hoz elég vendéget a weboldalad
Szálláshely weboldal

A legtöbb szálláshely rendelkezik weboldallal, vannak, akik rendkívüli foglalási számokat érnek el, mások pedig azt mondják, nincs értelme, úgyis a közvetítő oldalakon keresnek a vendégek.

Több száz szállásadó visszajelzéséből és weboldalkészítői tapasztalatomból összegeztem azokat az okokat, amik meggátolnak téged a több foglalás elérésében.

💡
A cikkben nem térek ki azokra a külső tényezőkre, amik befolyásolhatják a foglalások számát általánosan. (Mint a kereslet, szezon, elhelyezkedés, ár-érték arány, konkurencia)

0. Nincs weboldalad

Ha még nincs weboldalad, mert esetleg úgy gondolod egy ingyenes szerkesztő vagy Facebook oldal is megteszi, akkor lehet, hogy pénzt hagysz az asztalon.

A Facebook oldal fontos a kommunikációban, de nem tud átadni minden információt a vendégnek.

1. Rossz minőségű képek

Egy szállás weboldalnak 2 fontos szerepe van a foglalások esetében, bizalmat kelteni és információt átadni. Bizalmat kelteni pedig nem lehet szemcsés, homályos képekkel. A vendég tudni szeretné hol alszik, mire számítson a szálláshelyen ezt pedig legkönnyebben vizuálisan tudjuk átadni. Ha rossz minőségű képeket használunk potenciális vendégeket bukhatunk.

Figyeljünk arra, hogyha Messengeren küldünk át képet vagy szerkesztjük, az ronthatja a minőségét és lehet, hogy telefonon élesnek tűnik, de asztali gépen pixeles lesz.

2. Nem mobilbarát kialakítás

A weboldalra érkező vendégek 82,6%-ra mobilról böngészik*, míg kicsit kevesebb, kb. 60%-a foglalni is mobilról foglal. Ha olyan a weboldalad, ahol mobilról nem látszódik minden vagy bonyolult navigálni, szinte biztos lehetsz, hogy a vendégeid a szomszéd szállásadónál töltik az éjszakát.

*2023-as adatok: Az Appartman ügyfelei által használt szobafoglalási rendszerek és weboldalak alapján

3. Hiányos és átláthatatlan információk

Egy jó weboldal bizalmat kelt és informál. A vendég tudni szeretné, az elhelyezkedést, a szobakiosztást, a felszereltséget, az árakat személyreszabottan, azt, hogy szabad-e vendégház azon a dátumon, amikor ő pihenni szeretne. Mindezeket a legkevesebb erőfeszítéssel és 82%-ban telefonról. Tehát ha még meg is jelenítjük az oldalunk egy rejtett zugában a fenti információkat, lehet, hogy nem találja meg és jó esetben telefonál vagy ír emailt.

Ne gondoljuk azt, hogy a vendéget érdekli a bonyolult árszabásunk (előszezon, hétvége, min. éj, takarítási idő stb.) Ő azt szeretné tudni, hogy amikor ő nyaralna, milyen feltételekkel tudja ezt nálad megtenni.

Példaképp szeretünk a Tátrába járni és szakmai ártalomból is közvetlenül foglalunk általában, de amikor ilyennel találkozom, elbizonytalanodok, és nem a nyelvi akadályok miatt.

Túlzásba sem szabad esni, hiszen ha egy ún. "szövegfal"-at csinálunk, azzal csak megnehezítjük a foglalási folyamatot.

Sok esetben a vendégek célirányosak és a Foglalás gombot keresik, ezért érdemes kiemelni vagy többször elhelyezni.

4. Szobafoglalási rendszer hiánya

Ahogy már egy webshopban sem rendelünk telefonhívás vagy emailezés alapján, úgy vendégként a szállásfoglalások esetében is az egyszerűségre törekszünk. Sőt, mivel a nagy közvetítő oldalakon már régóta az online foglalás működik, ez a megszokott.

Megszokott az, ha valós időben látjuk szabad-e a szállás, ha könnyen le tudjuk foglalni és az is, hogy rögtön kapunk visszaigazolást vagy emailt.

Persze sokan még mindig szeretnek telefonálni, de ha csak így lehet a weboldalon foglalni, garantáltan elveszítjük az introvertáltabb és fiatal foglalókat.

5. Elavult kinézet

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy egy weboldal örök, de ahogy egy ruha, bútor úgy a weboldal kinézete is elavul idővel, a technológiai megoldásokról nem is beszélve.

Egy régebben készített weboldal működhet jól, de ha a 2000-es években készült, akkor nagy eséllyel nem állja meg az idők próbáját, ami azért baj, mert a vendégek hihetik akár azt is, hogy már nem működő szálláshelyről van szó.

💡
Tudtad, hogy a weboldalkészítés mára már sokkal inkább marketing, mint programozás?

6. Vélemények hiánya

A legnagyobb közvetítő oldalak is kiemelt figyelmet fordítanak a vélemények kezelésére és bemutatására, nem hiába. A vélemények az egyik legerősebb eszköz, ami segít meggyőzni egy vendéget.

Ha nem található meg a vélemények a weboldaladon, a vendégek bizonytalanul fognak keresgélni és nagy eséllyel olyan helyen foglalnak majd, ahol pozitív visszajelzések tudják segíteni a döntésüket.

Az Appartman weboldalszerkesztője a Google véleményeket szinkronizálja és mutatja meg vendégeidnek, automatikus emailekkel pedig be is kéri azokat távozás után.

7. Nincs rajta forgalom

Egy patinás kirakat sem hoz sok vásárlót, ha egy elhagyatott utcában van. A weboldal remek alap, szinte kötelező eszköz a szállásadásban, ugyanakkor önmagában kevés, ha igazán sok direktfoglalást szeretnénk.

A legnagyobb fejtörést inkább az okozza, hogyan szerezzünk még több látogatót szálláshelyünk weboldalán.

Az alap keresőoptimalizálási (SEO) beállításokon túl, Facebook/Google hirdetéssel, TikTok videók készítésével és Facebook csoportokban való posztolás a leghatékonyabb eszközök a forgalom növelésére.

Nincs még weboldalad? Esetleg megújítanád a jelenlegit?

Próbáld ki ingyen az appartman weboldalszerkesztőjét, amivel ehhez hasonló weboldalakat készíthetsz szálláshelyednek.

Kócos Varjú Vendégház, Erdőbénye | Online foglalás
undefined | Szállás 16 főre, undefined | Eseményekhez ideális, falusi életérzés | Vendégházunk 2022-ben teljes körű felújításon esett át, így emelt szintű komfort fokozattal várjuk kedves vendégeinket. Minden bútor és berendezés új és modern. Nem szeretnénk tipikus szállásadók lenni, inkább egy kellemes életérzést szeretnénk nyújtani a hozzánk érkezőknek. A Kócos Varjú Vendégház ideális nagyobb társaságok, családok együtt pihenésére, hiszen egyszerre csak egy vendégcsoport számára kiadó. Ha ezt keresitek Ti is, akkor várunk szeretettel 16 fős vendégházunkban. Szálláshelyünk…
Bereki Birtok Rendezvény- és Vendégház, Somberek | Online foglalás
undefined | Szállás 28 főre, undefined | Eseményekhez ideális, kutya- és állatbarát | A Bereki Birtok a csoportos rendezvények tökéletes helyszíne! Egy hely, ahol csapatostól kiszakadhattok a város forgatagából a vidék ölelésébe. Festői természeti környezet és rusztikus rönk-feeling vár privát tóval és wellness részleggel, hamisítatlan vidéki életérzéssel valamint korlátlan pihenési és szórakozási lehetőségekkel közvetlenül autópályáról megközelíthető, szomszédmentes Birtokunkon! BEREKI VENDÉGHÁZ: 8 szobával és összesen 28 férőhellyel rendelkezik és csodálatos kilátása van a…
Rumbach Terrace Apartment ****, Budapest | Online foglalás
undefined | Szállás 4 főre, undefined | Baba- és gyerekbarát, közel a központhoz | Watch Youtube video from Rumbach Terrace Apartment The Rumbach Terrace Apartment is truly a gem in the heart of Budapest. This “suite” is located on the top floor of the building and boasts a large roof terrace with stunning views of the city. From the moment you step into the apartment, you’re struck by the luxurious amenities and high-end finishes that are evident throughout the space. The apartment is more like a high-end suite than a typical apartment, with spacious living areas, a…

Szallasadok.com

Szállásadók Szakmai Közössége Tudástár

Szallasadok.com

Szuper! Sikeres regisztráció.

Üdv újra itt! Sikeresen bejelentkeztél.

Sikeresen regisztráltál ide: Szallasadok.com.

Success! Check your email for magic link to sign-in.

Szuper! Your billing info has been updated.

Your billing was not updated.