Segítség! A Bookingnál a pénzem! (Frissítve)

Segítség! A Bookingnál a pénzem! (Frissítve)
💡
FRISSÍTÉS: A Szállásadók Szakmai közösségében többen is jelezték, hogy cikkünk megjelenése óta megérkezett a Bookingtól az utalás.

Előzmények:

Az elmúlt pár napban rengeteg segítségkérő poszt, komment és kérdés érkezett a Szállásadók Szakmai Közösségébe azzal kapcsolatban, hogy senki nem kapja meg a Booking-tól a neki járó összeget. Az utalások június 24-e óta váratnak magukra, így nem csoda, hogy a többség felháborodott a helyzeten. Mit tudunk eddig?

Mi okozza a fennakadást?

A Bookingon foglaló vendégek azonnal kifizethetik szállásdíjukat - ha a szállásadó ezt elfogadta fizetési módként-  a rendszeren keresztül, amit a foglalás leutazásáig a közvetítő kezel, majd jutalékkal csökkentett összeget kiutalja a szállásadók részére.

A Booking még 2023. június 9-én tájékoztatta szállásadó partnereit, hogy július 1 és 11 között pénzügyi rendszerük karbantartására fog sor kerülni, így a jutalékfizetéseknél, visszatérítéseknél és jóváírásoknál július és augusztus hónapban előfordulhatnak késések.

A beígért július 24-ei határidőt azonban nem sikerült tartania a közvetítőoldalnak.

Mikor kapják meg a szállásadók a pénzüket?

A csoporttagok közül többen jelezték, hogy megpróbálták felvenni a Booking ügyfélszolgálatával a kapcsolatot de nem érték el őket vagy nem kaptak bíztató választ.

"Én is hívtam a Bookingot. Nem tud semmi biztatót mondani. Őket sem tájékoztatják. Nincs megnyugtató válasz." - írja egy csoporttag.

Hivatalos állásfoglalás szerint várhatóan legkésőbb július 27-én visszaáll a rend, viszont több szállásadó számolt be arról, hogy a Booking-on áttolódott a kifizetésük ígért dátuma.

A kifizetéseknél július 27-re ígérik, hogy visszaáll a megszokott rend, viszont augusztus 4 után kaphatják meg a teljes bennragadt összeget a szállásadók.

Mit lehet tenni?


Csoporttagunk érdeklődött a Bookingnál, a kialakult helyzet miatt, jelenleg ez az egyetlen amit javasolni tudott az ügyfélszolgálatuk megoldásként:

Szallasadok.com javaslata


A jelenlegi helyzet tökéletesen rávilágított arra, hogy miért nem szabad maximálisan függeni a szállásközvetítőkön és miért kell több lábon állni vállalkozóként. A szálláskiadással együtt szükség van a fejlesztésre, a fejlődésre és digitális készségeket kell elsajátítani, ha stabilabban akarunk működni.

Cikkünk ahhoz, hogy a jövőben ne kerülj hasonló helyzetbe:

Függetlenedés a szállásközvetítőktől
Szállásközvetítők magas jutaléka, közvetlen foglalások ösztönzése, saját szálláshely weboldal. Direkt foglalások előnyei.

Ha pedig a magad útját szeretnéd járni és vendégeidet szeretnéd közvetlenül fogadni, szükséged lehet egy foglalási rendszerre vagy komplett szállásadói weboldalra:

Appartman | Foglaltsági naptár vendégházaknak, apartmanoknak
Növeld a közvetlen foglalásaid számát a saját weboldaladon keresztül. Foglalási rendszer bankkártyás fizetéssel és naptár szinkronnal.

Szallasadok.com

Szállásadók Szakmai Közössége Tudástár

Szallasadok.com

Szuper! Sikeres regisztráció.

Üdv újra itt! Sikeresen bejelentkeztél.

Sikeresen regisztráltál ide: Szallasadok.com.

Success! Check your email for magic link to sign-in.

Szuper! Your billing info has been updated.

Your billing was not updated.