Szállásadó véleménye a Jakuzzi üzemeltetésről

Szállásadó véleménye a Jakuzzi üzemeltetésről
Photo by Erik Mclean / Unsplash

A Szállásadók szakmai közössége Facebook csoportban is rengeteg hasznos tartalom van, az egyik szállásadó volt olyan jófej és részletezte a véleményét a jakuzzi üzemeltetéséről szálláshelyen.

Következzen a kommentje:

Rendszeresen felmerülő kérdés a jacuzzi/dézsa mert úgy tűnik már minden bokorban elvárás a komplett wellness részleg, persze a jelszó: “nem horror áron”. Bemásolom ide egy korábbi hozzászólásomat ex-jacuzzi tulajként.

Áldom a napot mikor megszabadultam tőle.

Hosszú lesz, én megfizettem a tanulópénzt, nem érdemes, csak ha van gyomrod hozza és nonstop ott vagy elérhető vagy és hajlandó vagy az extra vendég éjszakákért bealodozni a nyugalmad. Először számold ki a matekot és gondold végig a vendégköröd valamint a saját körülményeidet, neked mennyi plusz munka, biztos megéri-e úgy, mik a költségei, egy jacuzzi ugyanis nem fürdőkád, amit pikkpakk leengedesz, ha meg nem működik akkor meg ugye minek van.

Egy jacuzzit kültéren akkor is melegen kell tartani mikor nem használja senki és -5 fok van. Az én tapasztalatom szerint csak  akkor érdemes jacuzziban/dézsában gondolkodni ha ott vagy a közelben, és fel vagy készülve az állandó vízkezelesi feladatokra/problémákra.

Ne hidd el a sales dumát , hogy magától működik nincs vele gond. Vagy persze kiadhatod a vízkezelési munkát, de azzal megint a költségeid növeled, és egy jacuzzi nem az a műfaj amit rábízol a takarítóra.Én is felültem a trendre, mintegy 11 hónapig voltam jacuzzi tulajdonos, de gyorsan kiszálltam, eladtam az extra felszereltségű (homokszűrő, automata vegyszeradagoló is volt hozzá )  jacuzzit, nekem  ennyi elég volt , láttam , amit láttam, én nem privát használatú jacuzziba nem szívesen ülnék bele. Meg nem akartam a hétvégéimet se azzal tölteni, hogy azon aggódjak mit borogatnak bele, beleviszik-e a pelenkás babát, akinek hasmenése van…. stb.

Szálláson üzemeltetni szerintem borzasztóan nehéz ügy. Minden vendég utáni vízcserével lehetne csak megnyugtatóan , ami meg nem fenntartható , és rengeteg macera. Most ez a divat , trend, ez az igény. Majd ez is elmúlik. Bár valóban úgy tűnik ma már kötelező kelléke a jacuzzi vagy esetleg a dézsa egy szállásnak ahol télen is akarnak vendégeket , meg jól néz ki az insta fotókon, vagyis az igény meg van teremtve rá, de készülj rá hogy a használat kultúrája a kanyarban sincs, és folyamatos probléma lesz, milyen a víz , mit tesznek tönkre , mit öntenek bele a nagy jókedvben, de elég ha csak 10 ember belemegy zuhanyzas nélkül, mit állítanak el, pláne ha sokan használják , és nagyon sokan kvázi fürdőkádnak….  ( beleül naptejjel bekenve nagy medencéből, zselés hajat beletesz stb ) rengeteg munkát csinálsz magadnak.

Ha meg csak párok használják akkor képzeld hozzá a többit, szóval ugyanúgy nonstop vízcsere ha higiénikusan akarod működtetni. Persze, hoz extra vendéget, aki lehet jacuzzi nélkül nem menne, de csak akkor vágj bele ha ott vagy napi szinten és van idegzeted. Felfújható jacuzzi szerintem felejtős. Számíts rá hogy akkor is melegen kell tartani ha nincs ott senki, forgatni kell a vizet , megtanulni a vegyszerezést, cserélni a vizet, sokkal bonyolultabb tisztán és egyensúlyban tartani mint egy rendes nagy medencét, áram számla hasznalattol erősen függ de évi min 3000 kw-tal számolj + a vegyszerek, víz, karbantartás, alkatrész csere.

Láthatóan sok helyen mégis tudják csinálni mert egyre több szálláson van valóban, de a színvonal szerintem elég kétséges.

Lassan ott tartunk hogy minden apartman egyben wellness is, márpedig egy wellness részleget tisztán és jó állapotban fenntartani közösségi használatra nem két fillér, és rengeteg meló. Ki kell szamolni kockás papíron biztos megéri-e. Érdemes sok szempontot végiggondolni. Az engedélyek beszerzése és működési adminisztráció persze szinten totál átgondolatlan és életszerűtlen és ha így működne az összes senkinek se érné meg.

Ugyanaz vonatkozik egy apartmanra mint egy közfürdőre?!

Neked mi a véleményed? Már kommentelni is tudsz!

Szallasadok.com

Szállásadók Szakmai Közössége Tudástár

Szallasadok.com

Szuper! Sikeres regisztráció.

Üdv újra itt! Sikeresen bejelentkeztél.

Sikeresen regisztráltál ide: Szallasadok.com.

Success! Check your email for magic link to sign-in.

Szuper! Your billing info has been updated.

Your billing was not updated.