Kell egy weboldal a szálláshelyednek, de nem mindegy milyen!

Kell egy weboldal a szálláshelyednek, de nem mindegy milyen!
A saját weboldal kérdése egy olyan dilemma, amivel előbb-utóbb mindenki szembesül, aki valamilyen formában vállalkozik. Szállásadóként egyértelműen jó lenne, ha nem a közvetítőktől jönnének a foglalások, hanem közvetlenül, hiszen így meg lehetne spórolni a jutalékot. Na de ki garantálja, hogy az oldal működni fog, és szépen jönnek majd a vendégek onnan? Honnan tudjuk, hogy nem csak kidobott pénz lesz a weboldal ára?

A weboldal kötelező

Sokszor mondják manapság, hogy ami nincs fent a neten, az valójában nem is létezik. Ez nyilván túlzás, de egyre inkább igaz, legalábbis az emberek bizalmatlanok azzal szemben, amiről nem találnak információt az interneten. Persze most mondhatod, hogy ha a szálláshelyed fent van a nagy szállásközvetítő oldalakon, akkor már elérhető vagy a neten, ami igaz is, csakhogy ezeknek súlyos jutalékokat fizetsz minden egyes hónapban, amire nem lenne szükség, ha saját weboldalad lenne.

Még ha eleinte nem is mered teljesen kihagyni a közvetítőket és a saját lábadra állni, legalább az esélyt érdemes megadni, hogy közvetlenül is érkezhessenek a foglalások. Egy jól működő, átlátható foglalási rendszerrel ellátott weboldallal ezt megteheted – és ha az oldal forgalmáról is gondoskodsz, akkor egyre gyakrabban jöhetnek a vendégeid a saját csatornádon keresztül.

…és ha nem lesz forgalom a weboldalamon?

Igen, eleinte mindenki ettől tart, és ha körbeérdeklődsz egy kicsit, bizonyára fogsz is olyan szállásadókat találni, akik azt mondják, nekik van weboldaluk, de nem ér semmit, nem jönnek onnan foglalások.

Nos, ez azért van, mert nem elég, hogy van weboldalad, az is számít, hogy milyen. Ez nem olyan „mindegy, csak legyen” típusú projekt, mert egy sebtiben összetákolt, nem túl bizalomgerjesztő oldal inkább csak elriasztja a vendégeket, mint vonzaná. Lehet azonban akármilyen szép és jól felépített, ha nem gondoskodsz arról, hogy forgalom is legyen rajta, nem fogják megtalálni.

Szerencsére nagyon sok eszközöd van arra, hogy weboldalad láthatóvá váljon. Ismerkedj meg néhánnyal!

Olvasd el a teljes cikket

Regisztrálj , olvasd el a teljes cikket és szerezz hozzáférést a regisztrálóknak járó tartalmakhoz.

Regisztráció
Van már fiókod? Bejelentkezés

Szallasadok.com

Szállásadók Szakmai Közössége Tudástár

Szallasadok.com

Szuper! Sikeres regisztráció.

Üdv újra itt! Sikeresen bejelentkeztél.

Sikeresen regisztráltál ide: Szallasadok.com.

Success! Check your email for magic link to sign-in.

Szuper! Your billing info has been updated.

Your billing was not updated.